Select Page

Investera i Cannabis? – 3 intressanta aktier (Uppdaterad)

Investera i Cannabis? – 3 intressanta aktier (Uppdaterad)

Investera i Cannabis, en marknad med hög potential

Cannabis-marknaden växer enormt och blir större hela tiden. För varje land som legaliserar endera eller både medicinsk cannabis och cannabis för rekreationellt bruk så växer den mer och mer. Lite längre ned på sidan hittar du tre cannabis-aktier som kan vara en intressant investering under 2018.

Senaste månaderna har cannabis-aktier fått en extrem tillväxt. Bara på Avanza har antalet kunder som köpt aktier i cannabis skjutit ordentligt i höjden.

När, eller om beroende på vad man tror ska hända, cannabis legaliseras på federala nivåer i USA så lär vi se en massiv tillströmning av investerare. Då kan det vara ett mycket lägligt tillfälle att just investera i Cannabis.

När giganter som tobaksbolag och andra stora aktörer vill ta sig in på den lukrativa marknaden så kan det rassla till ordentligt. Det är givetvis endast en teori än så länge och vad som faktiskt händer återstår att se.

Sannerligen finns det väldigt goda chanser för att många av bolagen som etablerar sig redan nu kan bli uppköpta längre fram.

Uppdatering 23e Januari 2018:

3 hetaste cannabis aktierna just du borde köpa

1) Heliospectra

Först och främst så har vi det svenska företaget Heliospectra som tillverkar avancerad LED-belysning för större fabriker, som passar bra till större företag som etablerar sig på den kanadensiska och även amerikanska marknaden inom cannabis-produktion.

Heliospectra-aktien har funnits i ett par år men har inte gått så bra senaste åren på börsen.
Som högst har dem stått i dryga 30kr och nu börjar vi ta oss upp emot 9kr efter att ha valsat omkring runt 4-5kr.

Det betyder alltså en uppsida på 300% tillbaka till all time high för Heliospectra.

 

Kanadensiska cannabis-aktier

2) Aurora Cannabis

Aurora Cannabis är ett företag i stor framfart som förvärvar och producerar sin egna marijuana med hopp om att legaliseringen blir större i både Kanada och USA.

Senaste månaderna har företaget Aurora fått 5 500 ägare på Avanza som nu är TOP 5(!) mest ägda utländska aktien hos nätmäklaren.

24e Januari köpte Aurora Cannabis CanniMed för $1.1 miljard dollar. Detta tyder på en ansenlig förvärvningstillväxt framöver.

3) Canopy Growth

Canopy Growth är ett världsledande företag som tillhandahåller olika produkter inom hampa och olika cannabis-sorter. Man har ett samarbete med cannabisikonen Snoop Dogg som de flesta känner till. Man äger sju fält för att kunna producera cannabis som har en storlek på 665 000 kvadratfot.

Aktien har seglat upp på 9e plats av mest ägda utländska aktierna hos Avanza. Det är ju helt galet vad folk vill köpa marijuana-aktier senaste året.

(Uppdatering 9e jan, så klart gick Constellation Brands in i Oktober som har försäljning utav ölen Corona gått in och köpt 9,9% av bolaget)

 


Missa inte årets heta uppgång utav kryptovalutor! Läs mer om fenomenet i blogginlägget – lär dig hur man köper bitcoin och ethereum

 1. Registrera dig på Coinbase eller BitPanda
  – och sedan Binance samt KuCoin.
 2. Köp sedan BNB på Binance och KCS på KuCoin. Dessa valutor har EXTREMT hög potential. Mer om detta inom kort. (du kan endast handla dem på deras egna exchange)

 

4 intressanta artiklar om att investera i Cannabis

 1. 8 Analytiker om Canopy Growth Corp
  Ett kort inlägg om vad 8 analytiker förväntar sig att se aktiepriset för Canopy Growth Corp ligga på om 12 månader.
 2. Aurora Q3 2017
  Aurora släppte sin tredje kvartalsrapport för deras räkenskapsår och i det här inlägget så presenterar IhållandeInvest siffrorna.
 3. Risker med att Investera i Medicinsk Cannabis
  Ett inlägg om några utav riskerna med att investera i marknaden för medicinsk cannabis. Allting är inte frid och fröjd så det gäller att ha bra koll om man ska ge sig in på den här väldigt volatila marknaden.
 4. Aurora Cannabis förbereder inför legaliseringen
  Ett inlägg om Aurora Cannabis som storsatsar inför den stundande legaliseringen i Kanada.

Artiklarna ovan är skrivna utav skribenten och bloggaren ihallandeinvest.se där han skriver mycket matnyttig information om att investera i aktier som siktar på cannabis marknaden.

 

Äger du själv några cannabis-aktier?

Vad tror du om marknaden framöver? Kommentera gärna nedan!

About The Author

Marcus Lindblad

Stort intresse för sparande och investeringar, köpte mina första aktier år 2013. Lärde mig en hel del själv på vägen som lett till jobb inom ekonomi och finans, både som föreläsare inom aktier och fonder men även pensionsanalytiker.

6
Lämna en kommentar

avatar
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
dennisJames McSmoochyMarcus LindbladKennethStefan Ekström Recent comment authors

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
nyaste äldsta flest röster
Få notis när
dennis
Gäst
dennis

Tack för artikeln Marcus.
Har sen tidigare aldrig fattat hur det här med att investera funkar. Alltid velat veta hur man köper aktier o sånt men jag har inte fattat ett shit. Sen började några polare snacka om att investera i cannabisaktier o då hittade jag till din sida. Köpte aktier i aurora det första jag gjorde o drog en riktigt tung vinst.
Om du kommer över till västkusten så bjuder jag gärna på en lunch som tack. Nu köper jag aktier varje månad efter lön o kommit upp på banan ekonomiskt.
Kung är du! /D

Lina
Gäst

Borde nog kolla upp den marknaden bättre. Intressant, men den är skakig.

Stefan Ekström
Gäst

Hej Lina! Ja det tycker jag absolut. Precis som du säger så är det en volatil marknad så det gäller att vara försiktig men det finns gott om pengar att tjäna.

Kenneth
Gäst
Kenneth

Finns det några fler aktier i andra länder som man borde köpa
känns som tåget redan gått på dessa

James McSmoochy
Gäst
James McSmoochy

Är inte cannabis en växt? :S Det är inte en aktie