TIPS
Få 20% rabatt i 3 månader på LYSA med min länk.

Castellum Nyemission Arbitrage-kalkylator

Med den här kalkylatorn så kan du räkna ut ditt skillnaden mellan priset på Castellums aktie och Castellum TR (teckningsrätt). Då får du reda på vilken som är billigast att köpa just nu.

Fyll i:

 1. Priset på Castellums aktie på börsen just nu
 2. Priset på Castellum TR på börsen just nu

Sedan räknar kalkylatorn ut vilken produkt som är billigast.

Arbitrage-kalkylator Castellum aktie och teckningsrätt

Fyll i priset på Castellums aktie:

Fyll i priset på Castellums teckningsrätt (Castellum TR)

Arbitrage-skillnad:

Billigaste alternativet:

Skillnad i procent:

Tänk på: Kalkylatorns syfte är att visa om det är billigare att köpa aktien eller två teckningsrätter för att få teckna nya aktier till 62 kr per aktie. Äger du redan teckningsrätter så är det en helt annan femma.

OBS: Gå in på Avanza/Nordnet och fyll i det senaste priset eftersom kalkylatorn inte hämtar in priset i realtid. Prisen som står är ej uppdaterade.

Hur fungerar kalkylatorn?

 • Denna kalkylator är gjord för att man ska kunna vad som är värt mest, att köpa 2 teckningsrätter över börsen eller köpa aktier i Castellum
 • Du matar in priset på Castellums aktie och priset på en Castellum TR på börsen och så räknar den ut skillnaden i värde om du fullföljer och tecknar aktier i Castellums Nyemission 2023 för 62 kr per aktie

Disclaimer & friskrivning

 • Ta inte ett beslut på uträkningen i kalkylatorn, jag är en helt vanlig rookie som inte ens gått färdigt gymnasiematten
 • Uträkningen i kalkylatorn kan ge fel, så se alltid till att räkna själv
 • Kalkylatorn ska bara ses som en hjälp för att jämföra skillnaden i värde på TR och aktie, ta inte detta som ett facit för investeringsbeslut
 • Jag ansvarar inte för eventuella felaktigheter i uträkningen
 • Du står ansvarig för dina investeringsbeslut på dina grunder

Vad är en teckningsrätt?

En teckningsrätt är en finansiell instrument som ger innehavaren rätten att teckna eller köpa nya aktier i ett företag till ett förutbestämt pris under en given tidsperiod. Teckningsrätter utfärdas ofta i samband med en nyemission eller kapitalanskaffning av ett företag.

Teckningsrätter ges vanligtvis till befintliga aktieägare som en förmån för att de ska ha förtur att köpa nya aktier till ett förmånligt pris innan dessa erbjuds till allmänheten eller andra investerare. Priset på teckningsrätterna och antalet teckningsrätter som krävs för att köpa en ny aktie bestäms i samband med emissionen och kan variera beroende på villkoren och marknadsförhållandena.

Genom att inneha teckningsrätter får investeraren möjlighet att delta i en nyemission och utnyttja möjligheten att köpa nya aktier till det förmånliga priset, vilket kan vara lägre än aktiekursen på den öppna marknaden. Teckningsrätter kan handlas separat på en börsmarknad och deras värde kan variera beroende på marknadsförhållandena och efterfrågan.

Castellums nyemission med andra ord

Sökord för att sökmotorer enklare ska hitta kalkylatorn:

 • Castellum nyemission 2023
 • Räkna ut skillnad i pris på Castellum aktie och teckningsrätt
 • Räkna ut pris på Castellum TR teckningsrätter
 • Castellums TR 2023
 • Castellum teckningsrätt eller aktien

Frågor angående Castellums nyemission 2023?

 • Ställ gärna en fråga i kommentarsfältet om du undrar något om hur kalkylatorn fungerar eller har tips på uppdaterad funktionalitet
 • Skriv gärna om du hittar en bugg eller ifall något är felaktigt
 • Läs gärna frågor och svar på min video till Castellums nyemission på YouTube, eller på Discord-servern eller Facebookgruppen

Marcus Lindblad

Jag heter Marcus Lindblad och grundade SparaCash år 2016 med mål att lära dig investera pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Jag började investera i aktier & fonder år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Jag har en bakgrund som föreläsare för Unga Aktiesparare inom aktier & fonder samt blivit exponerad i medier som Expressen, Sveriges Radio, EFN, Metro, Folkbladet m.fl.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.