Hur håller jag min motivation uppe?

Jag har flera gånger fått frågan om hur jag orkar hålla min motivation uppe.
Hur kommer det sig att jag inte bara bränner lönen istället för att investera den? Hur kommer det sig att jag orkar gå upp varje dag och fortsätta jobba mot mitt mål?

Jag ska ärligt säga att det inte alltid är så. Jag har såklart dagar då jag känner mig trött och omotiverad och helst av allt bara vill ligga kvar i sängen.

Målsättningar och målbilder

Jag har så tydliga målbilder så bara jag börjar tänka på mina mål så får jag tillbaka åtminstone lite energi. Jag har väldigt många drömmar och målsättningar, både privat, professionellt och ekonomiskt.

Jag har bilder på flera av drömmarna i mobilen och jag visualiserar väldigt ofta hur jag uppfyller mina målsättningar. Jag vet i huvudet exakt hur jag vill bo, vilka resor jag vill åka på, och vad jag vill jobba med.

Målsättningarna varierar dock hela tiden och nya drömmar kommer upp och gamla försvinner.
Men huvudpoängen är viktigast, att jag alltid har någon typ av målbild att jobba mot!

Planen

Nästa steg är att ha en tydlig plan. Den är till och med nedskriven på papper. Det gör det väldigt lätt att följa planen och nå mina delmål.

Så för att hålla motivationen uppe så har jag stora drömmar som jag kan titta på i mobilen och visualisera. Jag har en tydlig plan som är enkel att följa. Sen äter jag god mat och tittar på bra tv-serier, bara för att jag kan. Det får mig att känna att jag åtminstone ska se till att jag alltid ska kunna ha ett boende jag trivs med där jag kan äta god mat och kunna ha tid att titta på bra serier. Istället för att behöva lägga all min tid på en jobb jag inte tycker om.

Vad gör du för att hålla motivationen uppe även under lite tråkigare perioder?

/Emil

Jag brinner för långsiktiga investeringar och sparande. Föreläser för gymnasieelever via projektet Ung Privatekonomi men även för Unga Aktiesparare på UA-Akademin. Lever efter #sparadkrona

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.