Välj sida

Malou efter tio och Nordnetlive

Malou efter tio och  Nordnetlive

Den här veckan har minst sagt varit spektakulär. Jag har deltagit i flera olika roliga sammanhang där det har pratats pengar, vilket jag älskar. Jag har gjort TV-debut i Malou efter tio, föreläst och besökt spararnas Mecka.

TV-debut, Malou efter tio

I måndags så spelade jag in ett avsnitt av tv-programmet Malou efter tio, som kommer att sändas den 14e mars. Jag satt med i en panel med en representant från kronofogden, en student, youtubern Hampus Hedström och artisten Ken Ring.

Det var kronofogden som ville prata om bland annat hur ungdomar köper kläder man inte har råd med för att få status och passa in. Studenten som även jobbade i en exklusiv klädbutik i Stockholm berättade om hur ungdomar gick in i provhytterna för att ta bilder med kläderna och sen bara gå. Hampus berättade om hur flera youtubers i stort sett lever på nudlar och havregrynsgröt under veckor bara för att få råd att gå ut på en exklusiv klubb.

Jag finner det här väldigt oroväckande. Det är allvarligt att vi tycker det är så viktigt att visa upp en fin fasad, även om det egentligen innebär stress, press och oro. Om vi bryr oss mindre om vad andra tycker och tänker om oss så kan vi istället göra det vi själva vill och blir lyckliga av.

Mår man bra av dyra kläder så kan man absolut lägga sina pengar på det. Men tror man att man skulle må bättre av att göra en resa med kompisarna eller kunna köpa ett eget boende så kanske man ska prioritera det istället. Eller så kanske man helt enkelt inte vill behöva lägga ned så mycket tid av sitt liv på att jobba för att få råd med lyxkonsumtionen utan vill hellre få tid över till andra saker. Oavsett vad, ta besluten och bestäm själv och försök att inte påverkas lika mycket av vad andra tycker är rätt.

Oavsett vad man väljer att spendera sina pengar på och hur man väljer att leva sitt liv så ska man göra det för att man själv vill det. Inte för att passa in, få status och bli accepterad.

Nu höll jag på att tappa tråden, jag skulle ju skriva om vad som hänt i veckan.

Spararnas Mecka, Nordnetlive

Igår (torsdags) så var jag i Stockholm igen för att besöka spararnas Mecka, Nordnetlive. Det var många intressanta gäster under dagen men extra bra på scenen tyckte jag att Petter Alexis Askergren och Ola Rollén var. Båda vågade bjuda lite på sig själva och var inte så korrekta. Sen är det alltid roligt att lyssna på olika strategier, så Kavastu och Framtidsfeministen hade också en bra stund på scenen.

Någon mer som var på Nordnetlive och vad tyckte du om det?

 

Om författaren

Emil Ljung

Jag brinner för långsiktiga investeringar och sparande. Föreläser för gymnasieelever via projektet Ung Privatekonomi men även för Unga Aktiesparare på UA-Akademin. Lever efter #sparadkrona

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.