Vilka aktier och fonder äger jag?

Då jag har placerat om mina pengar ganska mycket sista månaderna så tänker jag att det kan vara på sin plats att presentera den aktuella portföljen. Vilka aktier och fonder har jag idag och vilka har jag sålt av det senaste halvåret?

Så vilka aktier och fonder finns i portföljen?

85% av kapitalet ligger i fonder och investmentbolag medans resterande 15% ligger i andra aktier. Den fördelningen var helt annorlunda för några månader sen. Då var det ngefär 50/50 istället. Men mina innehav idag är följande:

Fonder

Avanza Zero

Spiltan Globalfond Investmentbolag

SPP Aktiefond Global

Aktier

Assa Abloy B

Bure Equity

Castellum

Creades A

Hennes & Mauritz B

Industrivärden C

Investor B

Kinnevik B

Latour B

Lundbergföretagen B

Melker Schörling

Nibe Industrier B

Svolder B

Traction B

När aktien föll så fick jag dåligt självförtroende och började tveka på min investering

Vad har jag köpt och sålt?

Som ni ser så är det väldigt mycket investmentbolag i portföljen. Jag har köpt in Creades, Latour, Svolder och Traction det senaste halvåret. Jag har även sålt ganska många bolag, bland annat Avanza, Kopparbergs och Scandi Standard. Jag har dessutom minskat i H&M, Assa och Nibe.

Anledningen till att jag sålde var för att jag hade svårt att hålla känslorna ute ur leken när det gällde dessa bolag. När aktien föll så fick jag dåligt självförtroende och började tveka på min investering, vilket gjorde att jag inte vågade köpa på mig mer. När det sedan gick upp kom självförtroendet tillbaka och jag blev köpsugen, alltså ville jag köpa dyrt och sälja billigt.

När det kommer till investmentbolagen har jag lättare kunnat stänga av mina känslor och ”köpa dippen”. Kollar man avkastningen på mina innehav så ser man att jag ”tajmat” mycket bättre i investmentbolagen då jag vågat köpa när det faller, likaså i indexfonderna. Därav har jag fördelat om från 50/50 till att endast ha en liten del i enskilda aktier.

Hur ser din portfölj ut? Kommentera gärna!

Jag brinner för långsiktiga investeringar och sparande. Föreläser för gymnasieelever via projektet Ung Privatekonomi men även för Unga Aktiesparare på UA-Akademin. Lever efter #sparadkrona

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.