TIPS
+16% upp i år. Min bästa investering LYSA. Få 20% rabatt med min länk.

Är du beroende av aktier?

Innehåller samarbetslänkar. Investeringar innebär en hög risk.
5 varningstecken när du köper aktier

Många som köper och säljer aktier blir väldigt snabbt besatta av att följa sina investeringar, dag in och dag ut och kommer därmed att förlora pengar på börsen och aktier.

Man öppnar appen hos Avanza för att se hur ens pengar investerade i aktier går upp och ner frekvent för att man är så otroligt sugen på att se ifall man tjänat eller förlorat pengar.

Jag har här samlat 5 varningstecken som du bör vara medveten om ifall det är så att du köper, säljer eller håller på och daytradar aktier – för att du inte ska förlora pengar på börsen.

 1. Försök inte tjäna tillbaka pengar som du investerar i aktier.
  Om du investerar pengar på börsen eller genom daytrading och förlorar pengar, så får du en omedelbar känsla av att du behöver tjäna tillbaka pengarna för att inte ha förlorat en dag. Detta är en stor indikation på att du har ett starkt beroende för att köpa och sälja, och inte har kontroll på dina pengar som du investerar.
 2. Du köper och säljer utan att känna till avgifterna.
  Du tänker inte alls på vad det är för avgifter när du köper och säljer aktier och liknande, vilket gör att du kanske direkt går mycket back på när du investerar – bara för att du vill tjäna pengar snabbt. Gör alltid research innan du väljer att gå in och investera pengar i aktier eller andra investeringar så att du inte betalar för mycket i avgifter.
 3. Du köper och säljer hävstångsprodukter för det går snabbare.
  Om du endast investerar eller tradar i hävstångprodukter så som Bull/Bear, Turbowarranter, eller använder leverage i din trading bara för att det ska gå snabbare så är du ute på djupt vatten. Detta är en stark indikation på att du vill bli rik snabbt, men sanningen är nog så pass att du förmodligen inte kommer bli det utan du kommer bara riskera att förlora ännu mer pengar på dina investeringar.
 4. Du investerar pengar du behöver.
  Pengar som kanske egentligen skulle gått till hyran, dessa väljer du istället att investera. Pengar som kanske skulle gått till dina barn eller till något annat viktigt, väljer du att lägga in på börsen och därmed riskerar att förlora istället för att använda pengarna till det syfte som det faktiskt ska gå till. Detta är livsfarligt! Om du känner igen dig med detta citatet så bör du söka hjälp. Ärligt talat!
 5. Du förstår inte vad det är du köper och säljer.
  Detta är otroligt vanligt när nybörjare köper och säljer aktier och tradar i olika produkter. Inte alla känner till vad man investerar i till fullo, det behöver man inte heller, men ha åtminstone koll vad det är du investerar i så du har ett ungefärligt humm. Annars kan du lika gärna gå ner till kiosken och köpa trisslotter.
Marcus Lindblad SparaCash

Marcus Lindblad

Jag heter Marcus Lindblad och grundade SparaCash år 2016 med mål att lära dig investera pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Jag började investera i aktier & fonder år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Jag har en bakgrund som föreläsare för Unga Aktiesparare inom aktier & fonder samt blivit exponerad i medier som Expressen, Sveriges Radio, EFN, Metro, Folkbladet m.fl.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.