Köpa Bitcoin

* Att köpa bitcoin innebär alltid en risk. Du kan förlora delar av eller hela din investering i bitcoin. Innehåller samarbetslänkar.

I den här guiden får du lära dig hur du kan köpa bitcoin på olika sätt i Sverige med hjälp av ditt kort, via Swish, helt anonymt, och på Avanza.

Denna guide är för nybörjare, så om du är nybörjare och vill lära dig köpa bitcoin så kommer du få lära dig alla grunder som jag lärt mig sedan jag började köpa Bitcoins år 2017.

Det är inte alls svårt att köpa Bitcoins men det är väldigt viktigt att du läser på ordentligt och lär dig hur man köper bitcoin på rätt sätt så att du inte gör misstag och förlorar dina bitcoins eller betalar för mycket i avgifter.

Klicka på rubrikerna i listan för att gå direkt till information om hur du köper bitcoin:

 1. Ska man köpa Bitcoin?
 2. Köpa Bitcoin med kort
 3. Köpa Bitcoin på Avanza
 4. Köpa Bitcoins anonymt

Köpa Bitcoin – Sammanfattning

Detta kommer du lära dig efter att ha läst genom guiden till hur man köper Bitcoin.

Hur man köper Bitcoin på ett enkelt sätt

Vilka sätt man kan köpa Bitcoin på

Viktiga bitar att tänka på innan du börjar köpa Bitcoins

Hur du säkrast köper bitcoin till så låga avgifter som möjligt

Viktigt att veta innan du ska köpa Bitcoin!

1. Bitcoins pris är baserat på marknadens utbud/efterfrågan. Ju fler köpare som köper bitcoin desto högre kommer priset på Bitcoin att gå upp. Och vice versa med folk som vill sälja Bitcoin.

2. Att köpa Bitcoin innebär att du måste vara påläst vissa tekniska bitar så att du inte förlorar dina Bitcoins som du har köpt. Många har köpt Bitcoin och glömt bort sina lösenord för att kunna få tillgång till sina gamla bitcoins och därmed har de förlorat alla pengar de köpt bitcoin för.

3. Om du tänkt köpa Bitcoin på riktigt via en bitcoinmäklare så måste du veta om att det är du och enbart du som står ansvarig för säkerheten av att lagra dina bitcoins. Om du tappar bort tillgången till dina Bitcoins så kan du inte ringa till någon bank och be dem hjälpa dig få tillbaka dina Bitcoins.

Historisk avkastning är EJ en garanti för framtida avkastning. Det som du läser i den här guiden till att köpa bitcoin ska ej ses som finansiell rådgivning utan endast som oberoende information till hur du köper bitcoin. Var beredd på att du kan förlora stora delar eller hela din investering i Bitcoin om du inte vet vad du gör. Se till att bara köpa bitcoin för pengar du har råd att vara utan och inte behöver inom en framtid.

Köp Bitcoin här

Enklast för att köpa Bitcoin

eToro

eToro

Minsta köp av Bitcoin

1 500 kr

Köp Bitcoin enkelt med ditt kort på eToro

Testa köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med ett demokonto

Köpa bitcoins med kort

På eToro kan du köpa riktiga Bitcoins som du kan skicka till andra, men det är också enkelt ifall du bara vill investera lite grann

Följ andra som investerar i Bitcoin och se vad de tror genom sociala nätverket CopyTrader

Du kan inte äga dina Bitcoins på ett ISK-konto genom eToro

Se min recension om eToro här

Bitcoin och kryptovalutor är volatila oreglerade investeringsprodukter. Inget EU-investerarskydd ingår.

För dig som vill köpa bitcoin som inte är riktiga utan endast speglar priset

Avanza

Avanza Bank

Minsta köp av Bitcoin

1 kr

INVESTERA I BITCOIN ENKELT PÅ AVANZA BANK VIA XBT eller Bitcoin ZERO

Enklaste sättet ifall du vill börja köpa Bitcoin till väldigt låg skatt på ett ISK-konto

Registrera dig på Avanza på under 5 minuter för att börja köpa Bitcoins och annat exempelvis aktier

Enkelt att sätta in pengar via Swish eller Trustly för att köpa Bitcoin

Köp riktiga Bitcoins på Coinbase

Coinbase

Minsta köp av Bitcoin

20 kr

Perfekt för dig som vill börja köpa Bitcoin och är nybörjare

Få 100 kr värt av Bitcoin helt gratis när du köper Bitcoin för minst 1000 kr på Coinbase

För dig som vill köpa Bitcoin på riktigt utan att behöva krångla med wallets och liknande

Den största amerikanska bitcoinbörsen för att köpa och sälja bitcoins på

Köp bitcoin och många andra kryptovalutor på Binance

binance

Binance

Minsta köp av Bitcoin

100 kr

Köp riktiga Bitcoins direkt med kortet över den mest stabila Bitcoinbörsen på marknaden

Binance har det största utbudet av olika kryptovalutor som du kan köpa med dina Bitcoins

Hos Binance kan du köpa Bitcoin men också andra coins som exempelvis Dogecoin, Ethereum och liknande

Köp riktiga Bitcoins på BitPanda

BitPanda

BitPanda

Minsta köp av Bitcoin

250 kr

Perfekt för dig som vill börja köpa Bitcoin och är nybörjare

Få 100 kr värt av Bitcoin helt gratis när du köper Bitcoin för minst 250 kr på Bitpanda

För dig som vill köpa Bitcoin på riktigt utan att behöva krångla med wallets och liknande

Stor tillförlitlig Bitcoinbörs på nätet

Vill du köpa Bitcoin med Swish så kan du göra det direkt här

Ska man köpa Bitcoin?

Nu är året 2021 och Bitcoin har precis passerat $50 000 per Bitcoin, då kan man fråga sig om man ska köpa Bitcoin? Mitt svar är JA jag tycker man ska köpa bitcoin.

Anledningen är att Bitcoin har historiskt varit väldigt svängigt, men på lång sikt har vi sett flera ”bull runs” dvs när vi minst anar det så skjuter priset i höjden vilket får många att bli snuskigt rika genom sina Bitcoins.

Jag tycker inte att man ska köpa Bitcoin bara för att man tror det ska göra en rik, utan för att teknologin bakom Bitcoin (den så kallade blockkedjan dvs blockchain) är fantastiskt intressant och det är den som urspeglar värdet av varje Bitcoins pris.

Jag köpte Bitcoin första gången 2017 i den dåvarande bullrunen när man tyckte att $10 000 dollar per Bitcoin var helt galet, och nu ett par år senare är priset 5x högre. Om jag tycker det är för sent att köpa Bitcoin? Absolut inte. Men ska man köpa Bitcoin för alla sina pengar? Absolut inte!

Köp bara bitcoin för pengar du har råd att vara utan. Se det som en framtida present till dig själv. Glöm bort dem och plocka fram dem i framtiden. Du kommer tacka dig själv.

Ska man köpa Bitcoin?
Ska man köpa Bitcoin? Bitcoin passerar 50 000 dollar

Köpa Bitcoin med kort

Att köpa bitcoin med ditt betalkort eller kreditkort är det absolut vanligaste sättet men också bland det dyraste sättet för att köpa bitcoins på.

Om du vill köpa bitcoins med kortet så går köpet oftast igenom direkt, men det är också väldigt dyrt och kan kosta dig 3-5% bara i avgifter på transaktionen.

Du kan köpa Bitcoin med kort på följande bitcoinbörser:

Köpa Bitcoin med kort på Binance

På Binance kan du köpa Bitcoin med ditt kort på bara någon minut, det hela flödet är väldigt enkelt och jag rekommenderar dig att du registrerar dig på hemsidan och sedan laddar ner deras app för att göra det så enkelt som möjligt.

Ännu enklare är dock ifall du köper bitcoinsen via datorn på Binance.

Här nedan ser du stegen för att kunna köpa Bitcoin på Binance med kortet.

När du väljer att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor på Binance så kommer du att få betala en avgift på några prodcent.

Ett tips från mig till dig på Binance

Betala mindre avgifter när du köper Bitcoin på Binance

Ett litet tips ifall du vill köpa Bitcoin på Binance med ditt kort är att du även har lite BNB lagrat på ditt konto hos Binance. Detta gäller oavsett om du ska köpa bitcoin, ethereum eller andra kryptovalutor på Binance.

När du äger BNB på ditt konto på Binance så får du rabatt på alla avgifter när du handlar kryptovalutor på Binance.

Då får du även tillgång till ”Airdrops” vilket betyder att då och då får du lite slumpmässiga kryptovalutor på Binance som du kan växla till Bitcoin, Binance Coin, Ethereum, eller vilken du föredrar.

Jag själv brukar i regel nästan alltid växla mina små ”dust coins” till BNB som jag sedan har i en Stake (det kan liknas med ett sparkonto med ränta).

Köpa Bitcoin på Avanza

På Avanza så kan du köpa Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple och många andra kryptovalutor genom ett certifikat. Det betyder att du inte köper Bitcoin i sig, utan du köper en spegling mot priset.

Vad det betyder är att du köper en produkt som följer priset på Bitcoin, alltså köper du inte Bitcoin på riktigt om du vill köpa Bitcoin på Avanza.

Det som dock är bra med att köpa dessa certifikat på Avanza är att du kan ha dem på ett ISK-konto med väldigt låg skatt istället för att behöva betala 30% skatt på vinsten som du behöver ifall du äger riktiga bitcoins.

För att köpa bitcoin på Avanza med ISK så kan du köpa någon utav dessa certifikat:

 • Bitcoin XBT (bäst om du vill köpa bitcoin i kronor)
 • Bitcoin ZERO (bäst om du vill köpa bitcoin i kronor utan avgift)
 • Bitcoin XBTE (denna handlas i EUR så tänk på att valutaväxlingsavgift dras, rekommenderas ej)
 • Bitcoin ZERO EUR (denna köps också i EUR, rekommenderas ej)

Fördelar med att köpa bitcoin på Avanza

Den största fördelen till att köpa Bitcoin på Avanza är att du kan ha dina Bitcoin på ett ISK-konto vilket gör att du får en väldigt låg skatt och slipper att betala skatt på vinsten.

Det är väldigt enkelt att köpa certifikaten som följer priset och många har redan konto på Avanza idag vilket kan kännas tryggt

Eftersom du kan köpa Bitcoin på ISK på Avanza så behöver du inte tänka på att du behöver deklarera dina köp av Bitcoins till skatteverket. Det sköter Avanza åt dig via ISK-kontot.

Köpa Bitcoin på ISK

Det finns både för och nackdelar med att köpa bitcoin på ditt ISK-konto.

Den främsta fördelen med att ha Bitcoins på ditt ISK är att du slipper deklarera dina vinster och förluster när du handlar med bitcoin på exempelvis Avanza eller Nordnet.

Du får även en väldigt låg skatt ifall du handlar med bitcoin på ditt ISK eftersom ett investeringssparkonto bara har en skatt om 0.375% för år 2021. Om du då skulle köpa bitcoins för drygt 10 000 kr skulle du bara behöva skatta drygt 37 kronor på ditt ISK oavsett om du gör vinst eller förlust.

Skatt på Bitcoin på ISK

Om du köper Bitcoin för 10 000 kr på Avanza via ett ISK-konto så kommer du året därefter att få betala skatt via din deklaration. Eftersom skatten på ISK är 0.375% på hela din portföljs värde så blir det en ungefärlig skatt om 37.5 kronor du får betala i skatt ifall du investerar 10 000 kr i Bitcoin.

Du kan räkna ut din skatt för bitcoins på ett ISK-konto här.

Se videon hur ett ISK-konto funkar ifall du vill köpa Bitcoins på ditt ISK

Köpa Bitcoin anonymt

Om du planerar att köpa bitcoin så bör du känna till att dess blockkedja är helt öppen och därav inte alls anonym.

Du kan till en viss nivå köpa bitcoin anonymt, men dina transaktioner kommer alltid gå att spåras eftersom att Bitcoins blockkedja redovisas helt öppet för alla.

Det bästa sättet för att köpa Bitcoin anonymt utan att kunna bli spårad är isåfall genom att köpa Bitcoin med kontanter via exempelvis Localbitcoins eller genom en privatperson.

Ifall du planerar att köpa Bitcoin anonymt via exempelvis Localbitcoin är det viktigt att du tänker på att anonymisera alla dina virtuella fotsteg som du tar på internet.

Tips om du vill köpa Bitcoin anonymt

Om du planerar att köpa Bitcoin anonymt så bör du tänka på att alla transaktioner går att spåras.

Alla överföringar via Bitcoins blockkedja är helt öppna och därför är det därför inte svårt för en som är insatt i hur Bitcoin fungerar att kartlägga exakt var just den transaktionen tagit vägen.

Det många gör för att kunna anonymisera sina köp av Bitcoin är att alltid skapa nya plånboksadresser (bitcoin wallets) för sina transaktioner så man inte kan spåra transaktionerna till en och samma wallet.

Bitcoins blockkedja är inte anonym

Bitcoins blockkedja kan du likna med en öppen databas där alla kan se vem som skickat X antal Bitcoin till person Y.

Det är Bitcoins öppna blockkedjeteknik som säkerställer att just dina Bitcoin är dina och att någon annan inte kan stjäla dem från dig.

Denna artikel om hur du köper Bitcoin är under uppbyggnad. Är det något specifikt du vill lära dig om hur man köper Bitcoin så skriv gärna en kommentar längst ner med din fråga så besvarar jag den direkt.
Bokmärk gärna sidan och besök den igen om några dagar för att se när jag uppdaterat med mer information om att köpa bitcoin.

Marcus Lindblad SparaCash

Marcus Lindblad

Mitt namn är Marcus Lindblad, och jag vill lära dig hur man investerar pengar i aktier, fonder, och mycket mer för att få dina pengar att växa med en hög avkastning.

Jag började investera i aktier år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Vill du läsa mer om mig så kan du göra det här.

6 tankar på “Köpa Bitcoin”

  • Hej Hamzah, ja Coinbase är säker.
   De måste ta körkort eller ID för att verifiera att pengarna inte kommer från terrorverksamhet eller för skattebrott.
   Mvh

   Svara
 1. Hej Marcus, jag köpte bitcoin på Bitpanda istället för Coinbase, är det sämre att köpa bitcoin på den sidan? Tack för dina jättebra videos och hemsida, dina guider har hjälpt mig jättemycket med investeringar.

  camilla

  Svara
  • Hej Camilla! Nej det går lika bra att köpa bitcoins på bitpanda istället för coinbase. Som jag förstått det så är det en europeisk bitcoinbörs till skillnad från coinbase som har fäste i USA.
   Tack vad kul att höra, lycka till med dina investeringar! /M

   Svara
 2. Hej Marcus!
  Om man köper ” sparar” BTC på Avanza så betalar man 0.375% i skatt oavsett om man gör vinnst eller inte. Men hur är det när man sparar i Coinbase och hur kan man skydda sin BTC från att bli stulen och förlora sin BTC?

  /Kato

  Svara
  • Tjena Kato! Om du köper bitcoin på Coinbase så betalar du 30% skatt på din vinst. Men då kan du också kvitta din vinst mot förlust.
   Det bästa är att aktivera så mycket säkerhet som det går på Coinbase, eventuellt kan du sätta dina pengar på en Bitcoin Wallet exempelvis genom Coinbase Wallet.

   Det absolut säkraste är att skaffa sig en Hardware Wallet för att förvara dina Bitcoins på, men detta är svårt och kan bli lite dyrt ifall du inte har så mycket i Bitcoin.

   Jag brukar säga om du har mer än 10 000 kr i Bitcoin och är rädd att förlora dem så sätt dina bitcoins på en Hardware Wallet.
   Men Coinbase har varit väldigt stabilt och har du all säkerhet aktiverad där så kan du känna dig trygg.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.