TIPS
Få 20% rabatt i 3 månader på LYSA med min länk.
Alla frågor

Hur lång tid tar det att köpa bitcoin?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

Tiden det tar att köpa Bitcoin kan variera beroende på vilken metod du använder för att köpa Bitcoin. Nedan är några olika sätt att köpa Bitcoin och ungefärlig tid det tar för varje metod:

  1. Köpa Bitcoin på en kryptovalutabörs: Om du registrerar dig för ett konto på en kryptovalutabörs och gör en insättning kan du köpa Bitcoin på bara några minuter till några timmar, beroende på hur snabbt transaktionen behandlas.
  2. Köpa Bitcoin med banköverföring: Om du använder banköverföring för att köpa Bitcoin kan det ta upp till några dagar för transaktionen att slutföras beroende på vilken bank du använder och vilket land du befinner dig i.
  3. Köpa Bitcoin från en Bitcoin-automat: Om det finns en Bitcoin-automat i din närhet kan du köpa Bitcoin direkt från automaten med kontanter. Tiden det tar beror på avståndet till automaten och eventuell kötid om flera personer använder automaten.
  4. Köpa Bitcoin från en privat säljare: Om du köper Bitcoin från en privat säljare via en online-plattform eller personligt, kan det ta olika lång tid beroende på avtal och betalningsmetod.

Så kort sagt, tiden det tar att köpa Bitcoin kan variera beroende på vilken metod du väljer att använda. På en kryptovalutabörs kan det ta några minuter till några timmar medan det kan ta flera dagar med banköverföring.

Fler frågor & svar om kryptovalutor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad