TIPS
Få 20% rabatt i 3 månader på LYSA med min länk.

Podcasts om Aktier & Ekonomi

Ett bra sätt för att lära sig aktier och ekonomi på är genom att lyssna på podcasts.

Dessa podcasts om aktier och privatekonomi är perfekta att lyssna på ifall du åker mycket bil, eller vill ha något att lyssna på när du är ute och går, springer, eller liknande.

Ett tips är att börja lyssna på aktiepoddar som är mer grundläggande och inriktade mot nybörjare först, för att sedan lyssna på de mer djupgående aktiepoddarna som går mer på djupet om aktieanalyser och olika företag lite senare.

Då kommer du först lära dig grunderna om aktier och hur man köper aktier för att sedan gå över och komplettera med dagsfärska analyser och information om intressanta aktier som du kanske vill köpa andelar av.

Aktiepoddar 2021

Podcasts om aktier & ekonomi

Här är en topplista på de ekonomipoddar om aktier och ekonomi som jag tycker är relevanta att lyssna på om du vill lära dig mer om investeringar.

 1. Avanzapodden med Johanna Kull och Nicklas Andersson
 2. Sparpodden med Alexander Gustafsson och Frida Bratt
 3. Market Makers med Niklas Aldén och Fabian Franzén
 4. Tillsammans mot miljonen med Calle och Mohammed
 5. Börspodden med John Skogman och Johan Isaksson.
 6. Fill or Kill-podden (drivs av twitterprofilerna Phukettrader, Handelsson, samt Lonewolf)
 7. Björnfällan av CMC-Markets (avslutad, senaste avsnittet släpptes 2020-02-21)
 8. Aktiespararnas podd
 9. Follow The Money av Nyhetsbyrån Direkt Joakim Rönning och Martin Nilsson
 10. Kvalitetsaktiepodden
 11. Game of Stocks (avslutad, senaste avsnittet släpptes 2020-10-07)
 12. Investeraren Podcast (Nicklas Anderssons privata podcast)
 13. Penserpodden
 14. EFN Marknad (ägs av Handelsbanken men drivs av en oberoende redaktion)
 15. Finansfokus (Albin & Douglas)

Har du fler tips på poddar om aktier och ekonomi? Tipsa i en kommentar längst ned på sidan!

Tips! Lyssna på aktieböcker i 30 dagar kostnadsfritt.

Jag gillar speciellt böckerna: Så här kan alla svenskar bli miljonärer, The Intelligent Investor, Aktier: 3 steg till ekonomiskt oberoende.

Lyssna på dem kostnadsfritt i 30 dagar hos BookBeat.

Olika aktieböcker på Bookbeat.

Podcast om aktier för nybörjare

Om du är nybörjare och letar efter bra podcasts om aktier så vill jag ge dig några tips på bra aktiepoddar.

Dessa podcasts är mer inriktade mot dig som är nybörjare och vill komma igång och lära dig hur man sparar pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Poddarna går enkelt genom grunderna om hur du börjar investera i aktier och hur du ska tänka när du är nybörjare på börsen.

Vill du lära dig grunderna helt från början så rekommenderar jag att du börjar med de första avsnitten som aktiepoddarna publicerat för att få kunskapen som du behöver som nybörjare.

Bästa aktiepodden för nybörjare

Den bästa aktiepodden för nybörjare är enligt mig Avanzapodden med Johanna Kull och Nicklas Andersson.

Avanzapodden går enkelt genom hur du kommer igång med ett aktie och fondsparande, hur man hittar bra fonder, bra tips för dig som vill börja med aktier, och mycket mer informativa tips till dig som är nybörjare på aktier.

 1. Avanzapodden
 2. Sparpodden

Både Avanzapodden och Sparpodden är väldigt enkla att lyssna på ifall du vill lära dig mer om privatekonomi och sparande. Sparpodden är den podden som har funnits längst och som har många bra generella privatekonomiska tips ända tillbaka till år 2013.

Bästa aktiepoddarna enligt mig

Jag personligen gillar Market Makers-podden bäst eftersom de går genom olika aktier som jag själv fått bra tips och investerat i med väldigt god avkastning.

Exempelvis har jag lärt mig mycket och fått inspiration till aktier som idag är mina största innehav i min aktieportfölj som Sinch och Plejd.

 1. Market Makers-podden är enligt mig den bästa podden som jag fått tips till aktier som exempelvis Plejd och Sinch igenom
 2. Avanzapodden för grundläggande kunskaper om hur man börjar investera i aktier men också allmänt om privatekonomi som hur man ska tänka kring sitt bolån, sparande, och intressanta intervjuer med personer från näringslivet
 3. Sparpoddens äldre avsnitt med Günther Mårder och Jan Dinkelspiel är utan tvekan otroligt underhållande att lyssna på, just för Günthers extrema snålhet som att spara pengar på att spä ut röd mjölk med vatten, ”byta däck” på bilen för att få gratis parkering i Stockholm, och liknande.

Bra podcast-avsnitt om aktier för nybörjare

 • Avanzapodden Episod 2 – Hur kommer man igång med ett fond/aktiesparande? Länk till Spotify
 • Avanzapodden Episod 6 – Tips för dig som vill börja spara i aktier Länk till Spotify

Fler listor om aktiepoddar

Lär dig mer om aktier

Marcus Lindblad

Jag heter Marcus Lindblad och grundade SparaCash år 2016 med mål att lära dig investera pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Jag började investera i aktier & fonder år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Jag har en bakgrund som föreläsare för Unga Aktiesparare inom aktier & fonder samt blivit exponerad i medier som Expressen, Sveriges Radio, EFN, Metro, Folkbladet m.fl.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.