TIPS
Få 20% rabatt i 6 månader på LYSA med min länk.
Alla frågor

Hur hittar jag inköpskurs på aktier i Castellum?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

Tja! Svärmor har ärvt gamla Kungsleden (numera Castellum) aktier som hon ska deklarera för nu. Men vi vet ej specifika datum då köpen gjordes och kan pga det ej veta vad inköps snittet är. Däremot vet vi vilka år köpen gjordes och enligt Skatteverket schablon uppgifter ska dessa ligga på runt 22kr/aktien men på börsdata får jag fram att dem under dessa år låg på mellan 32-76kr/st

Frågan ställdes av:

Julian

Tjena Julian! Ett alternativt sätt att deklarera om du inte känner till inköpskostnad är att använda dig utav schablonmetoden.

Schablonmetoden innebär att du skriver in 20% utav det totala försäljningsbeloppet som omkostnadsbelopp. Det betyder att 80% av beloppet kommer automatiskt räknas som vinst och kommer vara den som Skatteverket baserar sig på när ni skickar in deklarationen.

Det är ett alternativt sätt ifall ni inte kan få reda exakt på vilket inköpsbelopp din svärmor hade för sina Castellum-aktier.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad