TIPS
Få 20% rabatt i 6 månader på LYSA med min länk.
Alla frågor

Hur lång tid tar det innan jag får mina pengar efter att jag har sålt aktier?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

Om du säljer aktier på Avanza, Nordnet eller liknande bank så har du oftast pengarna på kontot direkt efter försäljningen.

Dock betyder inte det att du har rätt till att ta ut pengarna från din bank direkt, risken då är att du behöver betala skuldränta eftersom det finns något som kallas likviddagar.

Vad är likviddagar?

Likviddagar är de antal dagar som det tar tills du faktiskt kan räkna med att pengarna du får från en aktieförsäljning är dina.

Hos aktiemäklare som Avanza och Nordnet så är standarden att man använder sig utav två likviddagar, vilket betyder att om du behöver ta ut pengarna från banken så behöver du vänta två dagar innan du tar ut dina pengar för att undvika att behöva betala ränta.

Likviddagar är aktiverat för både köp av aktier och försäljning av aktier.

Det betyder att om du både köper och säljer aktier så tar dessa två ut varandra och kommer inte ge dig något problem såvida du inte tar ut pengarna från din bank.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad