TIPS
Få 20% rabatt i 6 månader på LYSA med min länk.
Alla frågor

Hur länge är en aktiverad stop loss-order giltig?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

En aktiverad stop loss-order är giltig tills den antingen utförs eller avbryts av dig som lagt den.

Det är viktigt att notera att en stop loss-order bara kommer att utföras om priset på den underliggande tillgången når eller underskrider den förinställda nivån som anges i ordern. Om det inte händer, kommer ordern att fortsätta att vara aktiv tills antingen stop loss-nivån uppnås eller tills handlaren avbryter ordern.

Det är också värt att notera att vissa mäklare kan ha egna regler och tidsgränser för giltighet av en stop loss-order. Det är därför viktigt att läsa igenom mäklarens villkor och regler för att se till att du förstår hur länge en aktiverad stop loss-order kommer att vara giltig.

Exempelvis på Avanza kan du själv välja hur länge din Stop Loss-order ska vara giltig. Standard-valet är att din stop loss order ska vara giltig i 8 dagar.

Läs mer om hur stop loss fungerar här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad