TIPS
+16% upp i år. Min bästa investering LYSA. Få 20% rabatt med min länk.
Alla frågor

Vad händer med min order om den läggs när börsen är stängd?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

Ifall du lägger en köporder på aktier när börsen är stängd så kommer den automatiskt att schemaläggas till nästkommande dag.

Exempelvis på Avanza kommer du se din order att ligga som status ”Väntande”.

När börsen sedan har öppnat så kommer din order att få statusen ”marknaden” vilket betyder att den ligger i orderdjupet och väntar på att matchas mot en matchande köpare eller säljare utav aktien du lagt en köp/sälj-order på.

Det är vanligt att du kanske lägger en köporder på en aktie när börsen är stängd och sedan går din order ej genom. Det kan ske ifall det är så att du lägger en order på en prisnivå som aktien inte handlas för dagen efter.

En anledning till detta kan vara för att aktien har gått upp eller ned väldigt mycket som skiljer sig från det pris du lagt på din order.

Min rekommendation är att istället avvakta med din order tills att börsen är öppen för att säkerställa att hela din köp eller säljorder utav aktier går genom.

Håll koll på orderdjupet när börsen är öppen och lägg en köp eller säljorder på ett pris där det finns existerande köpare eller säljare för att säkerställa att hela din order därmed går genom.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad