TIPS
+16% upp i år. Min bästa investering LYSA. Få 20% rabatt med min länk.
Alla frågor

Vilka fonder ska man köpa när börsen går ner?

Marcus Lindblad SparaCash

Svar från Marcus Lindblad

Bra fråga! Min rekommendation är att om du sparar långsiktigt så bör du alltid ha aktiefonder i din portfölj. När börsen går ner så betyder det att aktier går ner, och aktiefonderna därefter.

När aktiefonderna går ner för att börsen går ner så betyder det att du har möjlighet att köpa dem billigare än när börsen står högt. Därför är det viktigt att du fortsätter köpa aktiefonder även när börsen går ner.

När börsen går ner rekommenderar jag att du köper breda indexfonder som exempelvis en Sverigefond eller en globalfond.

Här är tips på olika breda fonder du kan köpa när börsen går ner:

Vilka fonder går upp när börsen går ner?

Oftast går de flesta fonder ner när börsen går ner som helhet. Men om du vill hitta alternativa fonder som går upp när börsen går ner så får du oftast vända dig till exempelvis en ETF som XACT BEAR vilket är en investeringsprodukt som tjänar pengar på att börsen går ner. Det är inget jag rekommenderar dock.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Marcus lindblad

Grundare av SparaCash

Marcus Lindblad har 10 års erfarenhet av investeringar, sparande, privatekonomi och pensionsfrågor.

Efter många års erfarenhet & utbildning inom pensionsrådgivning, aktier, fonder samt pensionssparande så bestämde sig Marcus år 2016 för att starta SparaCash.se för att lära ut sin kunskap om investeringar helt kostnadsfritt.

Målet är att inspirera nybörjare till att våga ta stegen att våga investera sina sparpengar och få pengar att växa på lång sikt till låg avgift.

Marcus har tidigare blivit exponerad i medier som Expressen, SR, Metro, Börskollen & Folkbladet för att informera om kunskapen om investeringar & sparande.

Vill du få en kommentar från Marcus Lindblad? Gå till kontaktformuläret nedan.

Marcus Lindblad