TIPS
+16% upp i år. Min bästa investering LYSA. Få 20% rabatt med min länk.

Köpa Dogecoin

Innehåller samarbetslänkar. Investeringar innebär en hög risk.

Om du vill köpa Dogecoin och du är folkbokförd i Sverige så är det enklaste sättet att du köper Dogecoin via Binance, Skilling, eller Coinbase.

Binance logo

Jag rekommenderar

Bästa sättet för att köpa Dogecoin

Det bästa sättet för att köpa Dogecoin är att göra det på Binance. Det är enligt mig det billigaste och bästa stället för att köpa kryptovalutan på.

 • Billiga avgifter
 • Enkelt att använda
 • Min rekommendation

I den här guiden kommer du att lära dig hur man köper Dogecoin.

Dogecoin har blivit en av de mest handlade kryptovalutorna tillsammans med kända mynt som Bitcoin, Ethereum och Litecoin sedan den introducerades.

På bara 1 år har Dogecoin stigit med hela +9500% vilket innebär att du skulle kunna ha 100-faldigt dina pengar om du investerat för 12 månader sedan! Dogecoin är dessutom för närvarande den tionde högst värderade kryptovalutan enligt Coinmarketcap.

Om du vill veta hur man köper Dogecoin så ska vi nu gå igenom det. Det finns också en möjlighet för dig att köpa Dogecoin direkt här på SparaCash. Du kan köpa Dogecoin direkt med ditt kreditkort eller bankkort genom köpfunktionen här nedanför.

*Att köpa DOGECOIN innebär en hög risk. Du kan förlora delar av eller hela ditt kapital om du väljer att köpa Dogecoin.

Funkar det inte att köpa Dogecoin med din bank? Skaffa Revolut! Sätt in svenska kronor på ditt Revolut-konto, växla dina SEK till EUR, sen gör du en SEPA-överföring (skicka dina EUR) till Binance från ditt Revolut-konto. Detta är dessutom HELT avgiftsfritt.

Var kan man köpa Dogecoin?

Du kan köpa Dogecoin hos olika certifierade kryptovalutabörser som exempelvis BitPanda, Binance och Kraken.

De flesta kryptovalutabörser som erbjuder handel utav Dogecoin är väletablerade och har en hög säkerhet.

Läs mer om att investera i kryptovalutor här.

1. Köpa Dogecoin på Binance

Jag rekommenderar att du köper Dogecoin på Binance om du är komplett nybörjare.

Den främsta anledningen till att jag rekommenderar att du köper Dogecoin på just Binance är för att de är licensierade och säkra när det kommer till handel utav kryptovalutor men också finansiella tjänster överlag.

Binance är så vitt jag vet det företag som är enklast att köpa Dogecoin genom och sälja dem 24 timmar om dygnet ifall du bor i Sverige.

2. Köpa Dogecoin på Kraken

Jag kan också rekommendera att köpa Dogecoin på Kraken om du är nybörjare.

Det är enkelt att registrera sig och bli medlem hos Kraken men kräver att du legitimerar dig med pass eller körkort. (Traditionell KYC).

När du registrerat dig på Kraken kan du sätta in pengar via vanlig banköverföring eller ditt bankkort/kreditkort. Sedan kan du köpa DOGE.

Hur köper man Dogecoin?

 1. Välj hur mycket pengar du vill köpa Dogecoin för i fältet ”Ange belopp” med titeln ”Jag vill spendera”.
 2. Välj om du vill köpa Dogecoin med valutan EUR eller USD
  Det går för tillfället inte att köpa Dogecoin med SEK.
 3. Tryck på ”Köp DOGE”. Du kommer nu skickas till Binance för att slutföra ditt köp utav Dogecoin.
 4. Öppna nu ett konto på Binance om du inte redan är registrerad
 5. Slutför ditt köp av Dogecoin

Om du använder en mobiltelefon kan det vara så att du får välja DOGE igen när du är inne på Binance.

Köpa dogecoins
Sök efter Dogecoin när du klickat dig vidare till Binance

Villkor för att köpa Dogecoin

 • För att kunna köpa DOGECOIN genom SparaCash så måste du göra det via valutan EUR. Därför är valutan EUR förifylld åt dig.
 • Du måste köpa för minst 15 EUR (cirka 150 kr)

Tips när du köper Dogecoin

 • Det är enklast ifall du köper Dogecoin via din dator. Då har du bäst kontroll. Men det fungerar lika bra att köpa Doge via din mobiltelefon.
 • För att spara pengar på avgifter rekommenderas att du köper Dogecoin via EUR som du kan ha på exempelvis ett Wise-kort eller Revolut. Jag använder Revolut för att sätta in pengar på Binance som gör att pengarna landar på kontot inom 2 minuter.

Hur köper jag Dogecoin på billigaste sättet?

Det absolut billigaste sättet för dig att köpa Dogecoin är att köpa DOGE för EUR på Binance via en SEPA-överföring.

Om du köper DOGECOIN direkt med ditt betalkort eller kreditkort på andra kryptobörser så tillkommer oftast 3-4% avgift för att du betalar med ditt kort vilket gör att du kommer betala dyra avgifter.

Ett problem är dock att din bank kan ha blockerat tillgång till Binance eller andra kryptovalutabörser.

Det du då kan göra är att skaffa ett konto på Revolut och sätta in dina svenska kronor där.

När du har satt in pengar på ditt Revolut-konto så växla dina SEK mot EUR.

Sen skickar du dina EUR till Binance via en SEPA-deposit (sepa-överföring) och du kommer nu ha pengarna på ditt Binance-konto på under 5 minuter.

Se bara till att du är noggrann med att fylla i REFERENCE CODE när du gör din överföring så att pengarna hamnar rätt.

För säkerhets skull kan du sätta över en mindre summa pengar ifall du ska överföra till Binance så att du vet om att du gör rätt och det fungerar.

När pengarna är insatta på ditt Binance-konto så behöver du lägga en BUY order (köporder) på DOGE/EUR. Det betyder att du köper DOGE för dina EUR.

Skatt på Dogecoin

När du handlar med kryptovalutan Dogecoin så måste du betala 30% skatt på den vinst du gör efter att du har sålt dina Dogecoin.

Detta måste du rapportera in till Skatteverket i nästkommande deklaration.

Alltså, om du köper 100 Dogecoin idag och säljer dina Dogecoins senare under detta år så kommer du under nästkommande år att få rapportera in detta till Skatteverket genom en K4-blankett i din inkomstdeklaration.

Kan man köpa Dogecoin på Avanza?

Nej man kan inte köpa Dogecoin på Avanza. Det finns många olika kryptovalutor du kan investera i på Avanza men Dogecoin är tyvärr inte en av dem. Det finns möjlighet att investera i bland annat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano och Solana, men tyvärr inte Dogecoin.

Avanza har inte tillstånd eller licenser för att handla med kryptovalutor som exempelvis Dogecoin. Istället vill jag rekommendera dig att köpa Dogecoin på exempelvis Kraken, Coinbase, eller Binance.

Du kan se vilka kryptovalutor du kan köpa på Avanza här.

Dogecoin Certifikat

När du handlar med exempelvis Bitcoin, Ethereum och Litecoin så kan du göra detta genom certifikat på exempelvis Avanza och Nordnet.

Går det att köpa Dogecoin genom certifikat? Nej du kan inte köpa Dogecoin via ett certifikat.

Det går dock rykten om att företagen som ligger bakom certifikaten Bitcoin Zero, Ethereum Zero, och liknande att du ska kunna köpa Dogecoin via certifikat i framtiden.

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta som skapades den 6 december 2013 ursprungligen som ett skämt. Namnet är en referens till den kända memen ”doge”.

Dogecoins teknik är baserad på samma teknik som kryptovalutan Litecoin har.

Eftersom den fortsätter att växa i popularitet bland både investerare och handlare kommer den här artikeln att utforska vad du behöver veta om Dogecoin innan du investerar pengar i den. Läs vidare för vår fullständiga guide!

En anledning varför kryptovalutan Dogecoin blivit så populär är dels för dess image ”doge” som blivit känd i internetkretsar som en meme.

En stor anledning till Dogecoins prisökningar senaste året är dels tack vare att Elon Musk har nämnt Dogecoin på sin Twitter vilket har drivit upp efterfrågan på Doge.

Hur fungerar Dogecoin?

Dogecoin är utformad på samma sätt som Bitcoin genom att blockkedjor och kryptografi används för att verifiera transaktioner.

Vad är unikt med Dogecoin jämfört med Bitcoin?

Dogecoin har mycket snabbare transaktionshastigheter samt avgifter än Bitcoin. Medan det kan ta upp till en timme för ett block av transaktioner att verifieras när det gäller Bitcoin, tar denna process bara cirka en minut när du använder Dogecoin.

Varför skapades Dogecoin?

Till att börja med skapades Dogecoin inte för att ersätta den mer traditionella kryptovalutan Bitcoin.

Istället var den tänkt som en skämtvaluta, men en valuta som kunde användas seriöst på daglig basis för handel och köp av varor på nätet.

Skaparna av Dogecoin ville att dess användning skulle bli mer utbredd än att bara vara ännu en kryptoinvestering eller en spekulativ tillgång.

Värt att tillägga är att inte ta fel på Dogecoin för SHIBA INU som är två olika kryptovalutor.

Marcus Lindblad SparaCash

Marcus Lindblad

Jag heter Marcus Lindblad och grundade SparaCash år 2016 med mål att lära dig investera pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Jag började investera i aktier & fonder år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Jag har en bakgrund som föreläsare för Unga Aktiesparare inom aktier & fonder samt blivit exponerad i medier som Expressen, Sveriges Radio, EFN, Metro, Folkbladet m.fl.

7 svar på ”Köpa Dogecoin”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.