TIPS
Öppna konto på SAVR och få 100 kr helt gratis i en fond. Hämta dina 100 kr här!

Ta ut pengar från Binance

Efter att Binance har stoppat SEPA-uttag till flera länder så har det blivit svårare att ta ut sina pengar direkt från Binance till ett svenskt bankkonto. Men det finns fortfarande flera alternativa vägar. Detta oavsett om du vill ta ut fiat (USD/Euro) eller kryptovaluta från börsen.

I den här guiden kommer du få reda på hur du kan ta ut pengar eller kryptovalutor från Binance till svenskt bankkonto eller annan kryptovaluta-börs.

Mina 4 bästa alternativ för att ta ut pengar från Binance är:

 1. Ta ut pengar från Binance till svenskt bankkonto genom Advcash
 2. Flytta kryptovalutor till Trijo för att sälja där och göra uttag
 3. Köpa presentkort med dina kryptovalutor på Bitrefill
 4. Kontantuttag eller betalning – Kryptokort

Fiat = Nationella pengar så som SEK, USD, Euro
Krypto = Kryptovaluta som används på en blockkedja

1. Fiat till svenskt bankkonto – via Advcash

Har du fiat hos Binance och vill ta ut detta till ett svenskt bankkonto? Enklaste vägen är att skapa ett konto på Advcash och överföra pengarna från Binance till Advcash. Från detta konto kan de sedan skickas till ditt eget bankkonto i Sverige via SEPA-överföring. 

Advcash är även det rekommenderade uttagsalternativet hos Binance när inte bank- eller kortuttag är möjligt. 

Advcash är också en bra tjänst om du vill sätta in pengar till Binance då de gör det väldigt enkelt att sätta in pengar i Sverige från svenskt konto till en låg avgift.

Vad är Advcash?

Advcash är ett internationellt fintech-företag som erbjuder smidiga globala överföring av fiat- och kryptovalutor. De kan därmed delvis liknas med Paypal. Bland deras tjänster finns exempelvis betalningslösningar för företag, digitala och fysiska kort samt växlingsverksamhet. 

Att skapa ett konto är gratis och efter att verifiering har skett med pass eller körkort kan tjänsten börja användas. De tar ingen avgift vid överföring av fiat eller krypto från en tjänst som stödjer deras betalningsalternativ. Den avgift som däremot uppkommer är vid SEPA-överföring till svenska banken. Detta på 0.5% och 5 Euro. Det är även möjligt att ta ut pengar till ett Mastercard-kort. 

Fördelar & Nackdelar med att ta ut pengar från Binance genom AdvCash

Fördelen är att pengar enklast kan överföras från Binance via Advcash till ett svenskt bankkonto.

En smidig lösning när Binance inte tillåter SEPA eller när bankerna inte accepterar överföringar från kryptobörser. Är du ändå osäker på om din bank kommer att acceptera överföringen kan du antingen först kontakta din bank eller testa på ett lägre belopp.

Nackdelen är att ännu en tjänst behöver användas samt den avgift som tas ut, vid överföring till bank eller kort, på minst 5 Euro. Önskas bara ett par hundra kronor tas ut kan det kännas högt att betala 5 Euro. 

Avgifterna på AdvCash kan komma att ändras. Om de inte stämmer så skriv gärna en kommentar längst ned så korrigerar vi artikeln.

Så här tar du ut pengar från Binance genom Advcash

Tid som behövs: 5 minuter.

Ta ut pengar från Binance genom Advcash

 1. Logga in på ditt Binance-konto

 2. Gå in på din Spot Wallet

 3. Klicka på Withdraw

 4. Välj Advcash Account Balance

  Ta ut pengar från binance med Advcash

 5. Skapa ett konto hos Advcash

  advcash

 6. Fyll i hur mycket pengar du vill ta ut via Advcash

  advcash

 7. Fyll i din AdvCash Wallet Email på Binance

 8. Följ stegen hos Advcash för att ta ut pengar till ditt svenska bankkonto

2. Sälja krypto till fiat – via Trijo

Har du kryptovaluta hos Binance och vill ta ut dessa till fiat? Skicka Bitcoin, Litecoin eller Ether till den svenska kryptobörsen Trijo. Sälj sedan till Euro och genomför ett uttag till ditt eget bankkonto. 

Har du annan kryptovaluta än de tre som nämns ovan? I så fall behöver du först växla dessa på Binance då Trijo inte tar emot andra valutor än dessa tre. 

Vad är Trijo?

Trijo är Sveriges största kryptobörs där privatpersoner kan köpa och sälja Bitcoin, Ether och Litecoin över en öppen handelsplattform. Detta ungefär på samma sätt som handel sker med aktier hos Avanza.

Plattformen är mycket användarvänlig och kan enkelt hanteras av personer som känner sig ovana med krypto.

Fördelar & Nackdelar

Fördelarna med Trijo är att uttag oftast kan ske till banker som generellt inte tar emot pengar från internationella kryptobörser. Dessutom har Trijo svensk support, vilket är klar fördel. 

En nackdel är att spread brukar vara mellan 0.5 – 2% och att uttagsavgiften, vid uttag till bank, är 1.8%. Ett par procent kan därmed försvinna i avgifter – men det är ändå billigast i jämförelse med andra svenska kryptotjänster. En nackdel är också att de endast hanterar EUR.

3. Köpa presentkort – via Bitrefill

Har du kryptovalutor hos Binance och kan tänka dig köpa något för dem? I detta fall kan den svenska tjänsten Bitrefill användas. Sälj de olika kryptovalutor du har på Binance mot Bitcoin eller Ether. Starta ett konto hos Bitrefill och använd dina Bitcoin/Ether för att köpa presentkort som kan användas som betalningsmedel hos flera svenska butikskedjor.

Bitrefills butiker som du kan handla med kryptovalutor genom
Hos Bitrefill kan du köpa presentkort hos olika butiker som du kan använda för att ta ut dina kryptovalutor genom

Vad är Bitrefill?

Bitrefill är ett svenskt företag med verksamhet över hela världen. Via deras hemsida Bitrefill.com kan presentkort köpas till ett flertal svenska företag så som Circle K, NetonNet, H&M och McDonalds. Betalning sker med Bitcoin eller Ether och priset på presentkortet är samma som i detaljhandeln. Företaget tar alltså inte ut någon avgift för försäljningen. 

Fördelar & Nackdelar

För de som vet hur kryptovaluta sänds från Binance till annan adress är Bitrefill ett enkelt sätt att ”betala med krypto”. Detta via de presentkort som köps. 

Kom däremot ihåg att Binance tar en avgift för varje uttag som sker från plattformen. Framförallt på Ether kan avgiften vara riktigt hög. Det är alltså bättre att köpa flera presentkort, på högre belopp, än att köpa för småbelopp vid flera olika tillfällen. Är du minsta osäker på hur tjänsten fungerar är en rekommendation att genomföra ett mindre köp först så du lär dig hur allt fungerar.  

Bitrefill är däremot inte ett alternativ för dig som helst vill få in pengarna på ett bankkonto. 

4. Kontantuttag eller betalning – via kryptokort

Ännu ett alternativ är att teckna ett så kallat kryptokort och skicka kryptovaluta till detta kort varpå det används för kontantuttag eller vid betalning i butik. 

Kortens primära funktion är att göra det enkelt att betala med krypto, inte att ta ut större summor från en kryptobörs. I och med att ansökan behöver ske, kortet behöver skickas och kryptovaluta behöver föras över till kortet är det en långsammare väg än de som nämns ovan. 

Vad är kryptokort?

Antalet så kallade kryptokort, som kan tecknas av personer i Sverige, är stort. Detta även om korten ges ut av en internationell aktör. Bland de mer välkända finns kort från Binance, Coinbase, Wirex och Plutus. 

De skiljer sig något åt gällande hur betalning sker. Men oavsett kort så får mottagaren av betalningen pengar i den lokala valutan. Kortföretaget växlar alltså den kryptovaluta som förväntas användas vid betalning till fiat varpå detta överförs till den butik där kortet används. På många kort går det även att sätta in fiat via SEPA och därmed ta del av kortets fördelar utan att behöva betala med krypto.

Fördelar och Nackdelar

Den största fördelen är att kryptokort gör det enkelt att använda kryptovalutor som betalningsmedel. Dessutom kan kortet ge rabatter, bonus m.m. 

Nackdelarna är att det kan ta flera veckor att få sitt kort, att väldigt få svenska alternativ finns (enbart Quickbit) samt de avgifter och begränsningar som finns. Kortet är som sagt inte tänkt att användas för större uttag utan som just ett betalkort i vardagen. Som visas ovan finns även smidigare för att ta ut fiat eller krypto från Binance.  

(Bild från Wirex)

Skatten då?

Varje gång kryptovaluta växlas till annan kryptovaluta, eller fiat, så räknas det som avyttring. Det betyder att försäljningen ska vara med i deklarationsunderlaget för uträkning av kapitalvinst eller kapitalförlust.

Läs mer om skatteuträkning vid kryptoförsäljning samt vilka deklarationstjänster som finns att välja på i vår artikel ”K4 Blankett”, vid stycket ”Bitcoin”.

Vad är Fiat?

Fiatpengar är en valuta utan egenvärde som har fastställts som pengar, ofta genom statliga regleringar. I den här artikeln så menar vi den svenska kronan, amerikanska dollarn, eller euron som FIAT-pengar.

Billigaste sättet för att ta ut pengar från Binance

 • Växla kryptovalutorna till XLM för överföring till annan kryptobörs och sedan uttag därifrån till svenskt bankkonto
Är Advcash i Sverige säkert att använda?

Ja Advcash Sweden är säkert att använda för att sätta in och ta ut pengar från.

Marcus Lindblad SparaCash

Marcus Lindblad

Mitt namn är Marcus Lindblad, och jag vill lära dig hur man investerar pengar i aktier, fonder, och mycket mer för att få dina pengar att växa med en hög avkastning.

Jag började investera i aktier år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Vill du läsa mer om mig så kan du göra det här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.