TIPS
Få 20% rabatt i 6 månader på LYSA med min länk.

Ta ut pengar från Binance

Innehåller samarbetslänkar. Investeringar innebär en hög risk.

Efter att Binance har stoppat SEPA-uttag till flera länder så har det blivit svårare att ta ut sina pengar direkt från Binance till ett svenskt bankkonto. Men det finns fortfarande flera alternativa vägar. Detta oavsett om du vill ta ut fiat (USD/Euro) eller kryptovaluta från börsen.

I den här guiden kommer du få reda på hur du kan ta ut pengar eller kryptovalutor från Binance till svenskt bankkonto eller annan kryptovaluta-börs.

Mina 4 bästa alternativ för att ta ut pengar från Binance är:

 1. Ta ut pengar från Binance till svensk bank genom Wise
 2. Ta ut pengar från Binance till svenskt bankkonto genom Advcash
 3. Flytta kryptovalutor till Trijo för att sälja där och göra uttag
 4. Köpa presentkort med dina kryptovalutor på Bitrefill
 5. Kontantuttag eller betalning – Kryptokort

Fiat = Nationella pengar så som SEK, USD, Euro
Krypto = Kryptovaluta som används på en blockkedja

Snabbast

Svenskt företag

Bitrefill

Tips nummer 1.

Köp ett presentkort på Bitrefill för dina Bitcoins hos din Bitcoinmäklare.

Exempelvis hos Superpresentkortet, Amazon, Steam, Netonnet eller liknande.

 1. Registrera dig hos Bitrefill
 2. Hitta det presentkort som passar dig som du vill köpa för dina kryptovalutor
 3. Gå till varukorgen
 4. Välj betalningsmetod genom den kryptovaluta samt kryptomäklare som du använder
 5. Nyttja ditt presentkort

Smidigast

Svenska företag

Trijo eller Safello

Tips nummer 2.

Gör ett uttag på dina Bitcoin från Binance till en svensk kryptomäklare som Trijo eller Safello. Därifrån kan du sedan växla pengarna till svenska kronor eller EUR och föra över dem till Swedbank eller annan bank.

Enkelt och snabbt

AdvCash

Tips nummer 3.

Ta ut pengar från Binance, Coinbase, eller annan Bitcoinmäklare till Advcash och för över dessa från Advcash vidare till din vanliga bank.

Billigast

Wise

Tips nummer 4.

Ta ut pengar från Binance, Coinbase, eller annan Bitcoinmäklare till Wise och för över dessa från Wise vidare till din vanliga bank.

Tips för att snabbast få ut dina pengar från Binance via Wise!

Detta sättet är rekommenderat exempelvis om du behöver ta ut pengar från Binance till Swedbank.

Ta ut pengar från Binance till svenskt bankkonto som Swedbank
Så här tar du ut pengar från Binance till exempelvis Swedbank, Nordea, eller liknande svensk bank

Om du vill snabbt ta ut dina pengar rekommenderar jag att öppna ett konto på Wise där du får ett ”Bordereless Account” som du kan ha flera valutor på. Det är helt kostnadsfritt. Du börjar med att sälja dina kryptovalutor på Binance mot exempelvis EUR eller USD. Sedan gör du ett uttag från Binance till ditt Wise-konto.

Nu får du in EUR eller den valuta du valt på ditt konto på Wise. Härifrån kan du sedan skicka pengarna direkt till ditt svenska bankkonto utan problem.

Så här tar du ut dina pengar från Binance till din bank, steg för steg:

 1. Registrera ett konto på Wise
 2. Öppna ”Multi Currency Account” på Wise
 3. Aktivera valutor EUR, SEK, USD
 4. Gå in på valutan du valt att sälja dina kryptovalutor till och klicka på ”Your EUR account details”
 5. Skriv in dessa bankuppgifter på Binance
 6. Nu kommer du få in EUR på ditt Wise-konto inom 5 minuter
 7. För över dina EUR från Wise till ditt svenska bankkonto

Jag rekommenderar att sälja dina kryptovalutor till EUR då SEPA-överföring via EUR är det snabbaste och billigaste sättet.

Jag har gjort detta utan problem och inom 1-2 dagar har du pengarna i svenska kronor på ditt vanliga bankkonto. Wise har inga begränsningar och kan genomföra uttag till alla banker.

1. Fiat till svenskt bankkonto – via Advcash

Har du fiat hos Binance och vill ta ut detta till ett svenskt bankkonto? Enklaste vägen är att skapa ett konto på Advcash och överföra pengarna från Binance till Advcash. Från detta konto kan de sedan skickas till ditt eget bankkonto i Sverige via SEPA-överföring. 

Advcash är även det rekommenderade uttagsalternativet hos Binance när inte bank- eller kortuttag är möjligt. 

Advcash är också en bra tjänst om du vill sätta in pengar till Binance då de gör det väldigt enkelt att sätta in pengar i Sverige från svenskt konto till en låg avgift.

Vad är Advcash?

Advcash är ett internationellt fintech-företag som erbjuder smidiga globala överföring av fiat- och kryptovalutor. De kan därmed delvis liknas med Paypal. Bland deras tjänster finns exempelvis betalningslösningar för företag, digitala och fysiska kort samt växlingsverksamhet. 

Att skapa ett konto är gratis och efter att verifiering har skett med pass eller körkort kan tjänsten börja användas. De tar ingen avgift vid överföring av fiat eller krypto från en tjänst som stödjer deras betalningsalternativ. Den avgift som däremot uppkommer är vid SEPA-överföring till svenska banken. Detta på 0.5% och 5 Euro. Det är även möjligt att ta ut pengar till ett Mastercard-kort. 

Fördelar & Nackdelar med att ta ut pengar från Binance genom AdvCash

Fördelen är att pengar enklast kan överföras från Binance via Advcash till ett svenskt bankkonto.

En smidig lösning när Binance inte tillåter SEPA eller när bankerna inte accepterar överföringar från kryptobörser. Är du ändå osäker på om din bank kommer att acceptera överföringen kan du antingen först kontakta din bank eller testa på ett lägre belopp.

Nackdelen är att ännu en tjänst behöver användas samt den avgift som tas ut, vid överföring till bank eller kort, på minst 5 Euro. Önskas bara ett par hundra kronor tas ut kan det kännas högt att betala 5 Euro. 

Avgifterna på AdvCash kan komma att ändras. Om de inte stämmer så skriv gärna en kommentar längst ned så korrigerar vi artikeln.

Så här tar du ut pengar från Binance genom Advcash

Tid som behövs: 5 minuter

Ta ut pengar från Binance genom Advcash

 1. Logga in på ditt Binance-konto

 2. Gå in på din Spot Wallet

 3. Klicka på Withdraw

 4. Välj Advcash Account Balance

  Ta ut pengar från binance med Advcash

 5. Skapa ett konto hos Advcash

  advcash

 6. Fyll i hur mycket pengar du vill ta ut via Advcash

  advcash

 7. Fyll i din AdvCash Wallet Email på Binance

 8. Följ stegen hos Advcash för att ta ut pengar till ditt svenska bankkonto

2. Sälja krypto till fiat – via Trijo

Har du kryptovaluta hos Binance och vill ta ut dessa till fiat? Skicka Bitcoin, Litecoin eller Ether till den svenska kryptobörsen Trijo. Sälj sedan till Euro och genomför ett uttag till ditt eget bankkonto. 

Har du annan kryptovaluta än de tre som nämns ovan? I så fall behöver du först växla dessa på Binance då Trijo inte tar emot andra valutor än dessa tre. 

Vad är Trijo?

Trijo är Sveriges största kryptobörs där privatpersoner kan köpa och sälja Bitcoin, Ether och Litecoin över en öppen handelsplattform. Detta ungefär på samma sätt som handel sker med aktier hos Avanza.

Plattformen är mycket användarvänlig och kan enkelt hanteras av personer som känner sig ovana med krypto.

Fördelar & Nackdelar

Fördelarna med Trijo är att uttag oftast kan ske till banker som generellt inte tar emot pengar från internationella kryptobörser. Dessutom har Trijo svensk support, vilket är klar fördel. 

En nackdel är att spread brukar vara mellan 0.5 – 2% och att uttagsavgiften, vid uttag till bank, är 1.8%. Ett par procent kan därmed försvinna i avgifter – men det är ändå billigast i jämförelse med andra svenska kryptotjänster. En nackdel är också att de endast hanterar EUR.

3. Köpa presentkort – via Bitrefill

Har du kryptovalutor hos Binance och kan tänka dig köpa något för dem? I detta fall kan den svenska tjänsten Bitrefill användas. Sälj de olika kryptovalutor du har på Binance mot Bitcoin eller Ether. Starta ett konto hos Bitrefill och använd dina Bitcoin/Ether för att köpa presentkort som kan användas som betalningsmedel hos flera svenska butikskedjor.

Bitrefills butiker som du kan handla med kryptovalutor genom
Hos Bitrefill kan du köpa presentkort hos olika butiker som du kan använda för att ta ut dina kryptovalutor genom

Vad är Bitrefill?

Bitrefill är ett svenskt företag med verksamhet över hela världen. Via deras hemsida Bitrefill.com kan presentkort köpas till ett flertal svenska företag så som Circle K, NetonNet, H&M och McDonalds. Betalning sker med Bitcoin eller Ether och priset på presentkortet är samma som i detaljhandeln. Företaget tar alltså inte ut någon avgift för försäljningen. 

Läs mer om Bitrefill

Fördelar & Nackdelar

För de som vet hur kryptovaluta sänds från Binance till annan adress är Bitrefill ett enkelt sätt att ”betala med krypto”. Detta via de presentkort som köps. 

Kom däremot ihåg att Binance tar en avgift för varje uttag som sker från plattformen. Framförallt på Ether kan avgiften vara riktigt hög. Det är alltså bättre att köpa flera presentkort, på högre belopp, än att köpa för småbelopp vid flera olika tillfällen. Är du minsta osäker på hur tjänsten fungerar är en rekommendation att genomföra ett mindre köp först så du lär dig hur allt fungerar.  

Bitrefill är däremot inte ett alternativ för dig som helst vill få in pengarna på ett bankkonto. 

4. Kontantuttag eller betalning – via kryptokort

Ännu ett alternativ är att teckna ett så kallat kryptokort och skicka kryptovaluta till detta kort varpå det används för kontantuttag eller vid betalning i butik. 

Kortens primära funktion är att göra det enkelt att betala med krypto, inte att ta ut större summor från en kryptobörs. I och med att ansökan behöver ske, kortet behöver skickas och kryptovaluta behöver föras över till kortet är det en långsammare väg än de som nämns ovan. 

Vad är kryptokort?

Antalet så kallade kryptokort, som kan tecknas av personer i Sverige, är stort. Detta även om korten ges ut av en internationell aktör. Bland de mer välkända finns kort från Binance, Coinbase, Wirex och Plutus. 

De skiljer sig något åt gällande hur betalning sker. Men oavsett kort så får mottagaren av betalningen pengar i den lokala valutan. Kortföretaget växlar alltså den kryptovaluta som förväntas användas vid betalning till fiat varpå detta överförs till den butik där kortet används. På många kort går det även att sätta in fiat via SEPA och därmed ta del av kortets fördelar utan att behöva betala med krypto.

Fördelar och Nackdelar

Den största fördelen är att kryptokort gör det enkelt att använda kryptovalutor som betalningsmedel. Dessutom kan kortet ge rabatter, bonus m.m. 

Nackdelarna är att det kan ta flera veckor att få sitt kort, att väldigt få svenska alternativ finns (enbart Quickbit) samt de avgifter och begränsningar som finns. Kortet är som sagt inte tänkt att användas för större uttag utan som just ett betalkort i vardagen. Som visas ovan finns även smidigare för att ta ut fiat eller krypto från Binance.  

(Bild från Wirex)

Skatten då?

Varje gång kryptovaluta växlas till annan kryptovaluta, eller fiat, så räknas det som avyttring. Det betyder att försäljningen ska vara med i deklarationsunderlaget för uträkning av kapitalvinst eller kapitalförlust.

Läs mer om skatteuträkning vid kryptoförsäljning samt vilka deklarationstjänster som finns att välja på i vår artikel ”K4 Blankett”, vid stycket ”Bitcoin”.

Vad är Fiat?

Fiatpengar är en valuta utan egenvärde som har fastställts som pengar, ofta genom statliga regleringar. I den här artikeln så menar vi den svenska kronan, amerikanska dollarn, eller euron som FIAT-pengar.

Billigaste sättet för att ta ut pengar från Binance

 • Växla kryptovalutorna till XLM för överföring till annan kryptobörs och sedan uttag därifrån till svenskt bankkonto
Är Advcash i Sverige säkert att använda?

Ja Advcash Sweden är säkert att använda för att sätta in och ta ut pengar från.

Marcus Lindblad

Jag heter Marcus Lindblad och grundade SparaCash år 2016 med mål att lära dig investera pengar i aktier, fonder och mycket annat.

Jag började investera i aktier & fonder år 2013 och på SparaCash delar jag med mig av min kunskap om sparande och investeringar.

Jag har en bakgrund som föreläsare för Unga Aktiesparare inom aktier & fonder samt blivit exponerad i medier som Expressen, Sveriges Radio, EFN, Metro, Folkbladet m.fl.

39 svar på ”Ta ut pengar från Binance”

 1. Hej, jag försöker ta ut pengar från Binance men de verkar inte vara de lättaste, jag har skapat ett konto på trijo men förstår inte hur jag ska kunna föra över bitcoin från Binance till trijo, har du möjlighet att hjälpa mig?

  Mvh Linus

  Svara
  • Tjena Linus. Om du vill ta ut pengar från Binance genom Trijo så måste du först skicka dina Bitcoin från din uttagsadress (withdrawal address) på Binance till din insättningsadress (deposit address) på Trijo. Sedan på Trijo får du växla dina Bitcoin till pengar och ta ut dem till ditt önskade bankkonto.

   Hör av dig till Trijo eller här om det inte funkar.
   Lycka till! /Marcus

   Svara
 2. Jag använder Binance som crypto-exchange, men deras VISA-kort går inte att betala räkningar i Sverige med, tex via Betalo och liknande. Det går ju dock att använda som betalkort och troligtvis i bankomat, som jag inte testat än. Men provade att registrera mig på WISE ifall att jag behöver få ut mina crypto till större summor cash någon gång, som bankomat kanske inte accepterar via Binance VISA.

  Angående Wise:
  Måste man registrera/beställa ett fysiskt ”Debit Card” för att sedan kunna lägga till virtuella kort?? Inne på mitt konto under Cards så är ”Get a debit card for 81 SEK” det enda alternativet som finns för mig. Har kollat detta både via deras websida och app. Har kikat på ADVcash förut, men det är en massa avgifter där, som jag inte hittat något om på WISE. Svar uppskattas så att jag kan gå vidare i processen.

  Tack på förhand!

  Svara
  • Tjena Robert och stort tack för din informativa kommentar!
   Gällande Wise:
   Nej jag tror inte du behöver beställa ett fysiskt debit card. Det ska räcka med ett virtual card som du kan använda. Jag har bara ett ”borderless account” för att skicka pengar från Wise till mitt svenska bankkonto. Det kräver inget kort. Advcash är bra men ja avgifter som du nämner.

   Du får gärna kolla in mitt omdöme om Binance-kortet och lägga en kommentar där med dina åsikter!

   Tack åter igen :) /Marcus

   Svara
   • Tack för svar!
    Nu tror jag mig förstå vad problemet är.
    Är registrerad hos Wise, men har inget konto än.
    Visste inte vad jag skulle välja där man skulle välja vad kontot var avsett för.
    Var inne på att klicka i ”Borderless account”, men avbröt för att kolla upp detta.
    Så det är nog antagligen detta som felade, ser nu att jag inte har något ”konto” registrerat.
    Men nu när jag vet att jag ska registrera ett Borderless Account, så borde jag få detta att fungera.

    Ska även kika in länken du skickade.
    Kollade in ditt inlägg om Koinly mm, om det skulle behövas framöver.
    Väldigt givande information. Så tack för en bra infosajt som hjälper en med såna här frågor. :)

    Mvh, Robert

    Svara
 3. Hej!
  Vet du någon som kan hjälpa oss att sälja våra bitcoin från Bianance.
  Bianance vill att vi sätter in 0,5 bitcoin för att vi ska få ta ut 1,49 bitcoins.
  Tacksam för hjälp

  Svara
  • Hej igen!
   Jag loggar in på Binance med min mail och får en kod skickad till min mail så jag tror att jag är inne på Binance.
   På plånboksöversikt har jag uppskattat saldo 1,49 btc
   Men inga pengar på mitt konto
   Problemet är att jag inte får över pengarna till mitt konto utan verifiering
   Har du någon lösning???
   Mvh Linda

   Svara
   • Du måste först sälja dina BTC mot exempelvis EUR eller SEK. Det bästa är om du kontaktar deras support så de får hjälpa dig. Tänk på det finns många scammers där ute så se till att _endast_ ta hjälp utav Binance.com egna kundsupport via supportfliken längst ned till höger.
    Lycka till!

    Svara
 4. Hej!

  När jag ska koppla min Advcash till binance vilken är min E-Wallet? Ska jag tex skriva E (euro) och siffrorna eller bara siffrorna.

  Svara
  • Tjena, om du är på withdraw läget på Binance så gå till ”Withdraw Fiat” -> Other Payments -> Advcash. Där ska du bara behöva fylla i uppgifterna till Advcash. Är det i det läget som du är inne och behöver fylla i?

   Svara
 5. tjena.

  har du koll på Revolut? Har ett konto där med ett virtuellt kort så funderar om det kortet funkar lika bra som det man får via Wise.

  Med vänlig hälsning,/
  Patrik

  Svara
  • Tjena Patrik, ja jag har kört Revolut tidigare och det funkade superbra. Testa med en mindre summa först bara, så du vet att det funkar. Det kan ha ändrats men jag är ganska säker på att det fortfarande funkar
   genom Revolut. Svara gärna här beroende på hur det gick :)
   Trevlig helg /Marcus

   Svara
 6. Hej
  Vi har nu en summa pengar på Binance, problemet är nu hur vi ska få över detta till vår bank?
  Det känns så osäkert att fylla i alla sina uppgifter via nätet som revolut vill eller är detta säkert??
  Tacksam för all hjälp och förslag
  Mvh Agneta

  Svara
  • Hej Agneta,
   Jag rekommenderar att ni börjar med en mindre summa som bara någon hundralapp eller tusenlapp att testa.
   Jag har fört över massa gånger både via Advcash, Wise, Revolut och liknande och det fungerar utmärkt.
   Som sagt, testa med en mindre summa först så ni lär er göra rätt och ser till att pengarna kommer fram sen kan ni göra med större summa.
   /Marcus

   Svara
 7. Hej!
  Jag använder Crypto.com som plattformen och misslyckade att överföra pengar till bankkonto. Jag undrar om hur skulle jag kunna göra det? eller eventuellt flytta från crypto.com till Binance? Tacksam för all hjälp!
  Mvh Claire

  Svara
  • Hej Claire, ja du kan testa föra över till Binance och ta ut därifrån om du ser fler möjligheter. Men den huvudsakliga grejen är att ha ett bankkonto som tillåter uttag från kryptotjänster. Skulle föreslå advcash om du inte lyckas med wise/revolut. /M

   Svara
   • Hej Marcus! tack för din hjälp! Jag ska testa och återkomma. Men undra om ni erbjuder konsulttjänst om jag inte lyckas med det?

    Svara
 8. Hej!
  Jag har lite pengar på mitt Binance konto, vill föra över dem till Revolut, exakt hur gör jag då?

  Svara
  • Du gör ett uttag till din SEPA-adress. Är det rena pengar du har eller är det kryptovalutor du har på Binance? Om du har kryptovalutor så måste du först sälja dem mot EUR/USD/SEK och sedan för du över det till den adress du har på Revolut med rätt valuta.
   Kolla adressen på ditt konto och för över dit. Mitt förslag är att börja med att föra över en mindre summa för att se att pengarna kommer fram. Sedan skicka hela summan.
   /M

   Svara
 9. Hej. Jag har pengar hos binance som jag vill ta ut men dom säger att över 200 000 euro måste det deklareras och betalas en tax fee på 20 % innan uttagsfunktionen funkar? Låter konstigt.
  Hur gör jag

  Svara
  • Hej Jon, det är inget jag känner till tyvärr. Det låter märkligt. Så borde det inte vara. Skatt ska du inte betala till Binance utan det rapporterar du själv till Skatteverket.
   Är det pengar du har (SEK, EUR, eller liknande) eller är det krypto? När uppstår detta meddelande?
   /M

   Svara
   • Hej.
    Jag har fört över pengar från en annan tradingplats till Binance och vill ta ut till bank i Sverige.
    Pengarna är nu i krypto. När jag försöker ta ut säger dom att insatta pengar över 200 000 Euro måste deklareras och betalas en skatt på 20 % innan uttagsfunktionen funkar. Jon

    Svara
    • Som sagt det låter märkligt eftersom skatt inte ska betalas till Binance utan till Skatteverket. Jag skulle råda dig till att kontakta deras kundservice direkt på binance.com och ifrågasätta detta om det verkligen stämmer. 20% låter orimligt mycket. I Sverige är det bara 30% skatt på vinsten så det låter inte korrekt.

     Ett alternativ är att föra över kryptovalutorna till svensk exchange, sälja till SEK/EUR och föra över dessa till svenskt bankkonto. Se exemplena längst upp i denna guide.

     Exempelvis Trijo eller Safello.

     PS. Tänk på att det finns många scammers där ute som gärna letar upp dig och säger att de ska ”hjälpa” dig fast i själva verket vill de lura dig på dina kryptovalutor. Jag har därför plockat bort ditt efternamn så det inte syns här i kommentarsfältet. Var försiktig och lycka till. /Marcus

     /M

     Svara
  • Tjena JB! USDT vet jag inte om du kan föra över till Revolut. Jag tror inte det faktiskt. Men däremot kan du föra över USDT till exempelvis Coinbase och ta ut dem därifrån.

   Svara
 10. Hej.
  Jag har haft problem hela hösten att få ut mina pengar och har dom hamnat på en annan plattform.
  emgprime.com.
  Hur tar jag ut dom därifrån? Jag vill inte prata med deras mäklare för dom vill bara ha mer pengar.
  Dom är i Euro nu.

  Svara
  • Hej Jon, det är ingen tjänst jag hört talats om. Vid en snabb googlesökning hittar jag dock att Emgprime är svartlistade av Finansinspektionen och även i Schweiz.

   Om mäklarna bara vill ha pengar så tror tyvärr jag du har hamnat på en bedragarplattform. Har inget bra svar på hur du ska få ut pengarna från plattformen om de inte vill hjälpa dig.

   Du skulle kunna dra till med en vit lögn att du behöver ha ut pengar för att kunna sätta in mer, och på så sätt se ifall de ger dig pengar. Men jag skulle nog gissa på att pengarna tyvärr är borta. Väldigt vanligt dessvärre.

   Önskar dig lycka till iallafall!
   /Marcus

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.